Вітання з Різдвом Христовим!

У 2023 році відповідно змін до Кодексу законів про працю України, що були внесені у 2022 році, визначено у переліку святкових і неробочих днів 25 грудня — Різдво Христове. У зв’язку з введенням воєнного стану цього року відзначення Різдва Христовоого відбувається з особливостями реалізації законодавства під час воєнного стану.
З Різдвом Христовим!
Дорогі жителі Олександрійського району!
Щиро вітаємо Вас з Різдвом Христовим! Цього року вперше відновлюється традиція відзначення цього дня синхронно з іншими країнами Європи та інших континентів. Цінність цього дня у тому, що Різдво має не лише релігійне значення, але і стало елементом нашої спільної культури, нашого єднання на духовному та ментальному рівні із країнами Європейскього континенту.
Ми можемо ходити до різних церков, мати атеїстичні погляди чи відзначати це свято лише у колі сім‘ї, але всіх нас єднає головний символ Різдва – народження Світла, що окриляє.
Для людей віруючих важливе значення має сила, яку надає навіть у найтяжчі часи саме цей день. Адже як писав апостол Іоан Богослов, «тим, які прийняли Його, що вірують в ім’я Його, дав силу дітьми Божими бути». Спаситель несе у світ спасіння для всіх інших, але не піклується про себе. Така символіка Різдва перегукується із сьогоденням, де сьогодні народжується нова Україна: у горнилі змагань за Незалежінсть, тяжким випробуванням, через війну і втрати. Проте всі ми віримо у здійсненність цієї мети – подолати темряву і сповістити про народження нашого народу, як частини вільного світу.
Різдво це ще і нагода зібратись разом із близькими і згадати – хто словом, хто молитвою – тих, хто вже далеко від нас або хто на лінії фронту захищає зі зброєю у руках мирні українські міста та села.
Віримо у Добро! Шануємо Різдво Христове! Здобуваємо Перемогу!
Начальник районної
військової адміністрації
Ольга КОРІНЕНКО
Заступник голови районної ради
Валентина МЕЛЕЖИК

 

Прочитано 1 раз